Wat kost een accountant?

Wat kost een accountant?” Deze vraag wordt mij regelmatig gesteld. Tijd dus om er in dit blog antwoord op te geven. Maar zou de vraag eigenlijk niet moeten zijn wat een accountant oplevert, in plaats van wat een accountant kost?

Later meer over de euro’s die u met een accountant bespaart. Eerst maar eens beginnen met de oorspronkelijke vraag: wat kost een accountant? Als we op internet gaan rondzoeken, blijkt die vraag nog helemaal niet zo eenvoudig te beantwoorden. Dit komt onder andere doordat iedere accountant een andere wijze van factureren hanteert. Denk aan:

 • Uurtarieven (variërend van zo’n 50 tot 100 euro)
 • Jaarbedragen (Van 600 euro en hoger. Bedrijven met personeel staan voor hogere kosten dan bijvoorbeeld zzp’ers.)
 • Vaste pakketkosten

Wat kost een accountant – administratie (deels) uitbesteden

Kortom: iedere administratie en iedere klant is anders. De kosten hangen dus ook af van de vraag welke diensten worden afgenomen. Besteedt u als ondernemer de gehele administratie uit? Of doet u een deel van de volgende werkzaamheden zelf?

 • Opzetten, begeleiden, verwerken en/of interim hulp voor uw financiële administratie
 • Voeren van loonadministratie incl. aangifte loonbelasting
 • Aangifte omzetbelasting, vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting, dividendbelasting, schenkingsrecht, successierecht en overige belastingen
 • Correspondentie met belastingdienst zoals bezwaarschriften
 • Samenstellen en/of controleren van de jaarrekening
 • Opstellen van publicatiestukken, begrotingen, prognoses en tussentijdse financiële overzichten
 • Begeleiding bij bedrijfsopvolging, bedrijfsovername, investeringsbeslissingen en belastingcontroles
 • Opzetten ondernemingsplan en/of begeleiding hierbij
 • Advisering van startende ondernemers
 • Risicoanalyse

Hoe meer diensten van een accountant worden afgenomen, hoe hoger het tarief zal zijn. Logisch.

Wat kost accountant Ad Bonis?

Dááág uurtje-factuurtje! Als duurzame accountant pak ik de zaken anno 2016 graag iets moderner aan. Met een handige app bijvoorbeeld. Maar ook met duurzame tarieven die zijn gebaseerd op vertrouwen in plaats van de minuten op de klok. Op verzoek van klanten werk ik daarom ook met vaste maandbedragen, zodat de kosten lekker voorspelbaar zijn. De bestede tijd wordt bijgehouden en geëvalueerd om te kijken of het maandbedrag representatief is voor de werkzaamheden. Bij een sterke afwijking worden ze bijgesteld. Omhoog of omlaag. Dat is wel zo eerlijk voor iedereen.

Veel belangrijker: wat levert een accountant op?

Oké. Nu naar de veel leukere en belangrijkere vraag: wat levert een professionele accountant op? Want dat is waar ik mijn werk voor doe. Om geld voor u te besparen. Zodat u met een gerust hart kunt doen waar uw hart ligt: ondernemen! Zonder u druk te maken over allerlei cijfertjes en papierwerk.

Overweegt u een accountant in de arm te nemen? Neem dan de volgende punten eens in overweging en maak zelf een rekensom:

 1. Een accountant bespaart tijd

Hoeveel uur bent u zelf bezig met het uitvoeren van belastingaangiftes of het opstellen van begrotingen? En als u al die uren bij elkaar optelt, hoeveel geld had u dan kunnen verdienen?

 1. Een accountant is sneller

De administratie waarmee u een dag bezig bent, doet een accountant waarschijnlijk in een of twee uur. Tel uit de winst!

 1. Een accountant kent de regels

Welke aftrekposten zijn er? Van welk belastingvoordeel kunt u gebruik maken? Het zijn er nogal wat. Gelukkig kent een vakkundige accountant ze op zijn duimpje en zal een belastingaangifte altijd voordelig(er) uitpakken.

 1. Een accountant stelt bij

In de waan van de dag heeft u misschien niet in de gaten dat bepaalde werkzaamheden veel efficiënter kunnen. Een accountant pakt daarin een coachende rol en richt zich niet alleen op uw winst van het afgelopen jaar, maar ook die in de toekomst.

Is een accountant iets voor mij?

 Ook benieuwd hoeveel geld u kunt besparen met een accountant? Wilt u het echt weten? Vraag dan vrijblijvend een offerte bij Ad Bonis aan.

Volgen

U kunt mij volgen op de sociale media:

No comments yet.

Geef een reactie